Soustředění v tureckém Beleku

15. 02. 2019

V půlce února jsem se s chomutovským oddílem vypravila na 14 ti denní soustředění do Turecka. Hned na začátku našeho soustředění nás potkaly drobné komplikace, když mi zavolali z našeho ubytování, že se strašně omlouvají, ale kvůli nízké kapacitě hotelu nás musí vystěhovat na týden do 5 ti hvězdičkového hotelu s „All inclusive“ programem a že nám zaplatí večeři v A´la Carte restauraci. No, přijali jsme to. :)
Ubytování a hlavně jídlo bylo perfektní. Ubytování asi 200 m od moře s výhledem na zasněžené hory, to bylo úžasné. Tréninkové zázemí v Gloria Sports Arena nemělo chybu. 10 ti dráhová otevřená padesátka, zavřená 5 ti dráhová padesátka, tréninkové možnosti a výběr bazénu v závislosti na počasí, luxusně vybavená posilovna, kryokomora, sauna. Myslím, že nám nic nechybělo. 

Po týdnu jsme se přestěhovali právě do Gloria Sports Arena a tady musím vychválit místní Créme Brulee. V tomto centrum trénuje plavecký „megaklub“ Energy Standard a když jsem se dozvěděla, že pokud trenéři načapou závodníky, jak si dávají místní dortíky, tak platí 100 euro pokutu, tak mi trochu přestalo chutnat. Ale zpět k plavání. Naplavali jsme celkem 136 km, hodně vysokou intenzitou a nazvedali hodně kilo v posilovně. Plavali jsme systémem 5 tréninků po 2 hodinách ve vodě, 1 posilovna přibližně na 60 minut, nějaké kompenzační cvičení a půlden volna. Trénovali jsme od 11 do 13 hod dopoledne a večer od 19 do 21 hod. To bylo trochu nepříjemné, trénovat takhle večer, ale zvykli jsme si a nakonec jsem za to i ráda, protože na MS v Číně jsem skoro všechna finále plavala okolo půl deváté večer a měla jsem s tím trochu problém. Především kvůli dlouhé pauze mezi ranními rozplavbami a odpoledním finálem.

Kontakt